Connect with us

Hiburan

Rahsia Bulan Kelahiran Bagi OKTOBER,NOVEMBER & DESEMBER Hasil Kajian Dari Dato’ Dr. Fadhilah Kamsah  

Published

on

bulan

Untuk pengetahuan pembaca, ini adalah hasil kajian dari Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah selama 25 tahun tentang sikap dan perwatakan seseorang mengikut bulan kelahiran mereka.

Diingatkan, ini adalah untuk pengetahuan dan pembacaan sahaja. Jangan ambil perkara ini terlalu serius.

Semoga terhibur!

bulan

                                                                 OKTOBER

Seorang yang suka sembang, suka org yg sayang padanya, suka ambil jln tengah, sangat menawan & sopan santun, kecantikan luar & dalam, tidak pandai berbohong & berpura-pura, mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan, sentiasa berkawan,, hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama,cepat m4rah, macam pentingkan diri sendiri, tidak menolong org kecuali diminta.

Seterusnya ialah, suka melihat dari perspektifnya sendiri, tidak suka terima pandangan org lain, emosi yg mudah terusik, suka berangan & pandai bercakap, emosi yg kelam kabut, daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan), suka, melancong,bidang sastera & seni, pengasih ,penyayang & lemah lembut, romantik dlm percintaan.

Selain itu, orangnya mudah terusik hati & cemburu, ambil berat tentang org lain, suka kegiatan luar, org yg adil, b0ros & mudah dipengaruhi persekitaran, mudah patah semangat.

                                                                  NOVEMBER

Orangnya banyak idea dalam perkara, sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya.

Dia berfikiran kehadapan, berfikiran unik dan bijak, penuh dgn idea-idea baru yg luar biasa.

Seorang yang berfikiran taj4m, daya firasat yg sgt halus dan tinggi, bagus utk jadi doctor, cermat dan teliti, personality dinamik, sifat yg berahsia.

Pandai mencungkil dan mencari rahsia, banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra # berani.

Pemurah setia dan byk kesabaran, terlalu degil dan keras hati apabila hendak, Diusahakan sehingga Berjaya.

Seterusnya, orang yang lahir bulan ini tak suka marah kecuali digugat, mudah ambil berat terhadap orang lain, pandai muhasabah diri, cara berfikir lain dari org lain, otak yg sangat t4jam.

Pandai mendorong diri sendiri, tidak hargai pujian.

Kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan apabila hendak sesuatu, cuba sampai Berjaya, badan yg tough.

Selain itu, dia seorang yang penuh dengan kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam, romantic, tidak pasti dgn hubungan kasih sayang, suka duduk dirumah.

Sangat rajin dan berkemampuan tinggi, amanah, jujur setia dan pandai berahsia.

Namun tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi, bercita-cita tinggi, perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.

                                                                    DISEMBER

Untuk yang lahir bulan ini, ia seorang yang Sangat setia dan pemurah, Bersifat patriotic, Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan, Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.

Seterusnya, dia seorang yang Bercita-cita tinggi, Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi, seronok didampingi, Suka bercampur dgn org. Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai, Sangat jujur amanah dan bertolak ansur.

Selain itu, dia Tidak pandai berpura-pura, Cepat marah, Perangai yg berubah-ubah, Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi.

Dia juga Benci pada kongkongan, Suka berlawak, Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logic.

Itulah sedikit sebanyak kajian yang dilakukan oleh dato dr fadzilah kamsah bagi mengenal watak dan personality seseorang mengikut bulan kelahirannya.

SUMBER: SINAR

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#SEMASA

LELAKI M4BUK TERJUMPA DIRINYA SENDIRI

Published

on

By

Seorang lelaki mabuk menghabiskan masa berjam-jam lamanya menyertai misi pencarian orang hilang bersama pasukan penyelamat.

Lelaki M4buk Bantu Polis Cari Orang H1lang, Rupanya Yang H1lang Itu Dirinya Sendiri

                                                                                           Gambar Sekadar Hiasan

Seorang lelaki mabuk menghabiskan masa berjam-jam lamanya menyertai misi pencarian orang hilang bersama pasukan penyelamat.

Bagaimanapun, dia langsung tidak sedar bahawa orang hilang yang dicarinya itu sebenarnya adalah dirinya sendiri.

Beyhan Mutlu dari Inegol, Turki sebelum itu mengembara di hutan bersama rakan-rakannya dan didakwa turut minum minuman beralk0hol hingga mabuk.

Namun menurut Daily Mail, isterinya mendakwa cuba menghubunginya berkali-kali tapi gagal, lalu terus membuat lap0ran polis tentang ‘kehilangannya’.

Lantas pihak p0lis bersama pasukan penyelamat dan sukarelawan segera ke hutan berkenaan bagi melakukan 0perasi pencarian Beyhan yang dikatakan hilang itu.

Dalam masa sama, Beyhan bersama rakan-rakannya yang mabuk ketika itu menyedari kehadiran pasukan penyelamat tersebut, lantas turut menyertai mereka bagi membantu pencarian ‘orang hilang’ terbabit.

Bagaimanapun ketika salah seorang penyelamat melaungkan nama ‘Beyhan Mutlu’ dengan kuat sewaktu mencari, Beyhan yang sedang mabuk terus menjawab “Saya di sini!”.

Sekelip mata, ‘orang hilang’ itu telah dijumpai dan misi pencarian akhirnya selesai.

Beyhan kemudiannya diminta untuk beri keterangan kepada polis mengenai ‘kehilangannya’ yang telah membimbangkan keluarganya.

Namun Beyhan merayu kepada p0lis, “Jangan hkum saya te.ruk-te.ruk, tuan. Ayah saya akan bnuh saya,”

Pihak p0lis menghantarnya pulang ke rumah selepas itu dan lanjutan kes ‘kehilangan’ tersebut tidak dikenal pasti setakat ini.

SUMBER : BorneoDailyBuletin

Continue Reading

#DUNIA

AKIBAT RUSUHAN DARI KALANGAN PENYOKONG BOLA INDONESIA, SERAMAI 127 ORANG TELAH TERKORBAN

Published

on

By

TERKINI ! Telah berlaku insiden rusuhan di indonesia dalam kalangan penyokong. Ia mengakibatkan ramai nyawa terkorban iaitu seramai 127 orang.

AKIBAT RUSUH4N DARI KALANGAN PENYOKONG BOLA

INDONESIA, SERAMAI 127 ORANG TELAH TERK0RBAN

TERKINI ! Telah berlaku insiden rusuhan di indonesia dalam kalangan penyokong. Ia mengakibatkan ramai nyawa terkorban iaitu seramai 127 orang.

MALANG, Indonesia: Rusuhan penyokong ketika perlawanan Liga 1 Indonesia antara Arema FC dan Persebaya Surabaya di Stadium Kanjuruhan, Malang mengakibatkan 127 nyawa terkorban.

Penyokong kedua-dua kelab berkenaan bertempur selepas Arema tewas 3-2 dalam perlawanan di Malang, Jawa Timur.

Ketua pejabat kesihatan Malang, Wiyanto Wijoyo berkata, setakat ini dilaporkan angka korban mencecah 127 orang. Pihak berkuasa masih mengenal pasti jumlah mangsa yang cedera.

Pergaduhan bermula selepas ribuan peminat Arema masuk ke dalam padang susulan kekalahan pasukan mereka.

Pemain-pemain Persebaya segera meninggalkan padang, tetapi pemain Arema yang masih berada di atas padang turut diser4ng.

Menurut laporan, kem4tian turut berpunca daripada tindakan pihak polis melepaskan gas pem3dih mata sehingga menyebabkan situasi menjadi kelam-kabut.

Liga Indonesia digantung selama seminggu susulan insiden berkenaan. – AGENSI

SUMBER : BeritaHarian

Continue Reading

#DUNIA

9 NAMA TERUNIK YANG ADA DALAM DUNIA !

Published

on

By

Ibu bapa mana yang tak sabar sambut kelahiran bayi mereka. Tapi berbeza pula dengan 9 orang tua ni. Mereka memberikan nama anak mereka agak unik dan pelik. No 8 tu yang tak tahan kerana keunikannnya melampau.

9 NAMA ORANG TERUNIK YANG ADA DALAM DUNIA !

Ibu bapa mana yang tak sabar sambut kelahiran bayi mereka. Tapi berbeza pula dengan 9 orang tua ni. Mereka memberikan nama anak mereka agak unik dan pelik. No 8 tu yang tak tahan kerana keunikannnya melampau.

Liputan6.com, Jakarta Tidak hanya orang-tua moderen saja yang gemar menamai anaknya dengan nama unik. Ternyata, para orang-tua jaman dulu di abad ke-18 telah melakukan hal ini. Bahkan, Anda tidak akan menyangka nama tersebut adalah yang sebenarnya.

Neil Fraser, seorang rekanan di firma itu, mengatakan bahwa “Sebagai orang tua Anda ingin memberikan anak Anda nama yang Anda merasa unik dan individual. Tapi kita harus selalu ingat anak harus hidup dengan nama ini.”

Dilansir melalui Metro.co.uk, Sabtu (21/2/2015), berikut adalah 10 nama unik dari abad ke-18 yang pernah tercatat dalam sejarah, sebagiamana ditelusuri oleh Fraser & Fraser, sebuah perusahaan silsilah yang berbasis di London.

1. Friendless Baxter lahir pada tahun 1871 di Leeds, West Yorks. Menurut perusahaan silsilah tersebut, nama ini diberikan karena sepertinya orang tuanya berpikir bahwa anaknya ini akan menjadi sedikit introvert.

2. Faith Hope Charity Brown lahir pada tahun 1892 di Gillingham, Kent. Semoga saja anak ini tidak tertekan karena harus terus terlihat seperti orang baik-baik.

  Sekadar gambar hiasan

3. Leicester Railway Cope lahir di dalam sebuah gerbong kereta api di Stasiun Kereta Api Leicester pada tahun 1863. Dari tempat itulah sejarah namanya diberikan. Sepertinya, orangtuanya tidak mau repot memikirkan nama untuk anaknya itu.

EPSON scanner image

4.  Time Of Day lahir di Hoo, Kent pada tahun 1899. Orangtuanya jelas berpikir bahwa lelucon yang paling lucu adalah memberikan nama ini untuk anak mereka.

5. One Too Many Gouldstone lahir di Walthamstow, London pada tahun 1870. Para pengamat berpendapat bahwa anak ini diberikan nama demikian karena orang tuanya sudah lelah memiliki banyak angka.

6. Windsor Castle lahir di Nottingham pada tahun 1876. Ayahnya adalah tukang batu biasa dan tidak ada hubungannya dengan keluarga kerajaan.

7. Zebra Lynes lahir di Southampton pada tahun 1875. Meski menggunakan nama hewan sebagia nama depannya, namun tidak ada catatan apakah ia lahir di kebun binatang.

8. Ann Bertha Cecilia Diana Emily Fanny Gertrude Hypatia lug Jane Kate Louisa Maud Nora Orphelia Quince Rebecca Starkey Teresa Ulysis Venus Winifred Xenophen Yetty Zeus Pepper – Ann lahir pada tahun 1882 di West Derby, Lancs, yang sekarang berubah nama menjadi Liverpool. Perhatikan apa yang mengikat masing-masing 26 nama tersebut menjadi satu: huruf pertama menguraikan alfabet. Hal ini terlepas dari Pepper, yang merupakan nama sebenarnya.

9. That’s It Who’d Have Thought It Restell lahir di Strood, Kent, pada tahun 1886. Melihat namanya yang unik, tidak ada yang akan berpikir bahwa itu adalah sebuah nama. (Fit/Abd)

SUMBER : Liputan6.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Nz digital Family