Connect with us

#SEMASA

Rog0l 2 anak kandung, Bapa dipenj4ra 426 tahun, 240 seb4tan!!

Published

on

bapa

Haruan makan anak, inilah yang sesuai dikatakan untuk perbuatan kej4m seorang bapa terhadap dua dar4h dagingnya sendiri!

bapaTERTU,DUH yang diiring keluar anggota p0lis selepas dijatuhi hukum4n penj4ra 426 tahun dan 240 seb4tan oleh Mahk4mah S3k,syen, Ayer Keroh, Mel4ka. – UTUSAN/MUHAMMAD SHAHIZAM TAZALI

Seorang penyelia syarikat pelaburan dijatuhi hukum4n penj4ra 426 tahun dan 240 seb4tan oleh Mahk4mah Sy3,ksyen Air keruh di sini hari ini. Ianya selepas didapati bersalah mer0gol, melakukan s3k,s luar tabii dan amang s3k,sual terhadap dua anak kandungnya sejak tujuh tahun lalu.

Bagaimanapun, mahk4mah menetapkan hukum4n penj4ra itu berjalan serentak dan berperingkat dari tarikh tertuduh dit4ngkap pada 18 September 2022.

Lantas menjadikan hukum4n keseluruhan berjumlah 45 tahun dan maksimum 24 seb4tan.

Hakim Nariman Badruddin membuat keputusan itu selepas mempertimbang pengakuan bers4lah dan rayu4n tertuduh, fakta k3s, keterangan impak m4ngsa serta hujah pendakw4an.

Mengikut fakta k3s, tertuduh yang berusia 56 tahun itu melakukan tindakan jij1k berkenaan di kediamannya di dalam daerah Melaka tengah sejak kedua-dua mangsa berusia 12 tahun.

Tertuduh turut menggunakan alat mainan s3,ks terhadap mangsa selain berani melakukan perbuatan terku,tuk itu ketika isterinya berada di rumah.

Perbuatan itu terb0ngkar selepas isterinya melihat tertuduh sedang mer0gol anak keduanya dalam sebuah bilik pada 5 September 2022.

Timbalan Pendakwa Raya Anis Najwa Nazari memohon hukum4n berat dengan tempoh pengasingan yang lama dikenakan terhadap tertuduh.

Tertuduh yang did4kwa atas 28 pertuduhan itu merayu mahk4mah mengambil kira keadaan kesihatannya yang merosot.

Selain itu susp3k dikatakan telah insaf dan mendakwa keluarganya sudah memaafkan perbuatannya berkenaan.

Sementara itu, dalam prosiding berasingan, tertuduh dihu,kum penj4ra dua tahun oleh Mahk4mah M4jistret kerana mengu,gut untuk membu,nuh isteri dan anak-anaknya.

Majistr3t Mazana Sinin mengarahkan hukum4n tersebut berjalan dari tarikh tertuduh dit4ngkap.

Terdahulu, Utusan Malaysia melap0rkan seorang bapa mengaku bersalah. di Mahkam4h S3k,syen di sini atas 28 pertuduhan membabitkan kesalahan mer0gol, melakukan s3,ks luar tabii dan amang s3,ksual terhadap dua anak kandungnya, sejak tujuh tahun lalu.

Tertuduh membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahk4mah.

Perbuatan seorang bapa yang sangat menjij1kkan. Harapkan pagar,pagar makan padi.

Semoga anak-anak kita semuanya dilindungi daripada kejadian-kejadian sebegini.

SUMBER: UTUSAN

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

#SEMASA

BOB LOKMAN MEN1NGGALKAN KITA SEMUA

Published

on

By

Setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati
BOB LOKMAN MENGEMBUSKAN NAF4S TERAKHIR
Innalillahi wainna illaihirojiun…
Setiap yang bernyawa pasti akan merasai m4ti.
“Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kem4tiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarga beliau, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..”
Untuk makluman semua, Abg Bob Lokman baru sahaja men1nggal dunia, Hari JUMAAT.. Sama-sama kita sedekahkan alfatihah.
May be a black-and-white image of 1 person and beard
KOTA BHARU : Penulis lirik terkemuka tanah air yang juga pelakon terkenal, Bob Lokman, 58, men1nggal dunia hari ini.

Difahamkan Bob Lokman atau nama sebenarnya, Mohd. Hakim Lokman men1nggal dunia di kampung halamannya di Kubang Kerian.

Utusan Malaysia sebelum ini melaporkan penulis lirik itu bergantung ny4wa pada j4ntung kombinasi bateri iaitu alat bantuan jantung, Implantable Automatic Cardioverter Defibrilator (IADC). –UTUSAN

Sumber : Utusan / AstroAwani

Continue Reading

#SEMASA

KANAK-KANAK M4UT TERTUSUK SERPIHAN K4CA

Published

on

By

Mengutip berita dari Perlis Aktif , seorang kanak-kanak ditemui m4ti ketika sedang bermain. Sama-sama kita hadiahkan Al-Fatihah untuk Muhammad Arif Fayyadh b Wahyu Asmi.
ADIK ARIF FAYYADH DITEMUI MEN1NGGAL
Mengutip berita dari Perlis Aktif , seorang kanak-kanak ditemui m4ti ketika sedang bermain. Sama-sama kita hadiahkan Al-Fatihah untuk Muhammad Arif Fayyadh b Wahyu Asmi.
Mengikut laporan, adik Arif Fayyadh meninggal dengan cara tertusuk serpihan k4ca ketika bermain di rumahnya di Kampung Bukit Changgang, Banting.
Salam takziah buat keluarga arwah

MELOMPAT dari sofa, dada tertusuk k4ca meja, pemergian tr4gis seorang kanak-kanak di Kampung Bukit Changgang, Banting, Selangor menjadi perhatian hati warga maya.

Aj.al tertulis buat kanak-kanak lelaki, Muhammad Arif Fayyadh bin Wahyu Asmi, 7, yang m4ut selepas tertusuk serpihan k4ca di bahagian dada ketika bermain di rumahnya.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat Superintenden Ahmad Ridhwan Mohd Nor @ Saleh berkata kejadian berlaku ketika mangsa sedang bermain sendirian pada kira-kira jam 4.00 petang.

“Semasa kejadian berlaku, ibu bapa mangsa turut berada di dalam rumah, mereka mendakwa kanak-kanak itu melompat di atas sofa rumahnya sebelum jatuh di atas meja k4ca yang berada di hadapan sofa.

“Kejadian tersebut mengakibatkan dada mangsa terkena serpihan kaca. Mangsa telah dikejarkan ke klinik berhampiran sebelum dibawa ke Hospital Banting dan disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan kecemasan,” katanya.

Sumber : PerlisAktif / SinarHarian

Continue Reading

#SEMASA

Murid Tahun 1 Sembunyikan LUK4 DER4 Dengan Memakai Jaket!

Published

on

By

DERA

KEDAH: Kerana curi.ga seorang guru terhadap murid Tahun 1 yang memakai jaket di dalam kelas, rahsia pende,raan terhadap murid itu akhirnya terbongkar.

Apa yang menye,dihkan, dia menjadi mang,sa pende,raan bapa kandung sendiri.

Difahamkan, kanak-kanak lelaki berusia 7 tahun itu memakai jaket untuk menyemb,unyikan kesan lu,ka dan kecede,raan pada badannya akibat dipu,kul.

Semasa kejadian di dalam kelas pada jam 8 pagi kelmarin, guru berkenaan berasa pelik selepas melihat kesan merah di muka anak muridnya itu.

DERA

Guru Terkejut Lihat Kesan C4lar, Le.bam, Lu,ka dan K0yak Pada Murid

Guru terbabit memaklumkan kepada guru penolong kanan yang kemudian membuat pemeriksaan sebelum terke,jut apabila mendapati ada kesan ca,lar di badan, le,bam siku, lu,ka telinga kiri dan bibir terk0yak dipercayai akibat dipu,kul.

Susulan itu katanya, percayai kesan lu,ka itu akibat dipu,kul, satu laporan polis dibuat guru sekolah berkenaan.

“Mang.sa dibawa guru penolong kanan berkenaan ke balai polis dan turut dihantar ke H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) sebelum dimasukkan ke wad untuk rawatan lanjut,” katanya Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan.

Menurutnya, dalam laporan perubatan awal d0ktor yang merawat mendapati terdapat kesan le,bam baru dan lama.

Leb4m yang terdapat di kepala, leher serta badan yang didakwa berpunca daripada pende,raan.

Bapa Ditahan

Susulan itu, polis menahan bapa murid terbabit yang berusia 29 tahun di Jalan Jati, Sungai Petani jam 8 malam kelmarin.

Sus,pek dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda untuk sias,atan lanjut dan difahamkan dia mengaku memu,kul anaknya itu.

Polis turut meram,pas sebatang penyapu, rotan panjang dan senduk plastik yang dipercayai digunakan sus,pek ketika memu,kul anaknya.

Kata Zaidy lagi. Hasil sia,satan dan pemeriksaan lanjut kita mendapati mang.sa yang juga anak tunggal itu tinggal bersama bapa kandung dan ibu tiri sejak setahun lalu.

Degil Dan Hiperaktif Punca Bapa Pu,kul Anak

Sus,pek turut mengaku memu,kul anaknya sejak 2 bulan lalu kerana mendakwa mang.sa degil dan hiperaktif.

“Sebelum ini, mangsa dijaga neneknya yang tinggal di Tanjung Dawai sejak kecil dan dia juga baru berpindah sekolah,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Sus,pek yang juga pekerja kilang itu kini dire.man 6 hari. Reman bermula semalam bagi membantu sia.satan mengikut S3ksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-kanak 2001.

Terima Kasih Cikgu

Meninjau reaksi-reaksi warganet mengenai perkara ini, rata-ratanya mengucapkan terima kasih kepada guru yang prihatin. Mengambil berat dan berani ke hadapan untuk membuat laporan p0lis dalam membela nasib muridnya.

Sememangnya bukan mudah menjaga kanak-kanak hiperaktif, autis.me dan seumpamanya. Ia memerlukan kesabaran yang tinggi serta pengetahuan bagaimana untuk mendidik dan mengawal mereka, bukan dengan kekerasan mahupun pende,raan.

SUMBER: HARMAGIDUN

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Nz digital Family