Connect with us

Celeb

Selalu Berkongsi Tentang Vaksin, Akaun IG Suhaimi Saad Kena ‘Banned’ 30 Hari

Published

on

Selalu Berkongsi Tentang Vaksin, Akaun IG Suhaimi Saad Kena ‘Banned’ 30 Hari

Akaun IG disekat

Suhaimi Saad menjelaskan akaun Instagramnya telah disekat berikutan tindakan orang ramai yang membuat lap0ran tentang aktivitinya selama ini. Bekas penyanyi ini, mendkwa dia dikenakan tin dakan sedemikian rupa berikutan aktif berkongsi mengenai isu vaksin dan kerajaan.

Disebakan SS selalu share pasal vaksin dan kan toikan kerajaan, ada orang Islam yang buat rep0rt. So IG pun block akaun SS 30 hari. Ada aku kesah!

Bercerita lebih lanjut, Suhaimi sama sekali tidak kisah akan apa yang telah menimpa akaun Instagramnya dan meminta netizen untuk tidak bertanyakan lagi.

Makluman IG SS kena block 30 hari. Jangan tanya lagi

Terdahulu, Suhaimi telah menyatakan rasa hormatnya kepada 779 guru yang dipercayai menolak vaksin. Ujarnya, hanya orang ‘bodoh’ sahaja yang akan mematuhi peraturan-peraturan yang ditetapkan seperti mengambil vaksin demi melindungi diri daripada jangkitan Cov1d-19.

Posting asal

Apa kata anda?Jangan lupa like dan share yah..Terima Kasih Banyak!

Sumber:ohbulan.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Celeb

Nadia Brian Meminta Doa Agar Temui Jejaka Baik, Boleh Bimbing Ke Jalan Allah

Published

on

By

Nadia Brian Meminta Doa Agar Temui Jejaka Baik, Boleh Bimbing Ke Jalan Allah

Walaupun pernah berdepan k3gag4lan rumah tangga sebelum ini namun ia tidak menutup hari pelakon Nadia Brian untuk bergelar isteri lagi.

Menurut Nadia, dia sentiasa berharap dipertemukan dengan seorang lelaki yang baik pada tahun hadapan. Ujarnya, dia tidak pernah menyesal dengan perkahwinan ti dak menja di sebelum ini.

“Kalau ditanya apakah yang saya inginkan untuk 2022 ini, selain mengharapkan kerjaya yang lebih baik, saya juga berdoa Allah akan pertemukan saya dengan seseorang sebab saya masih ada perasaan untuk mendirikan rumah tangga.

“Saya tak pernah menyesal pun dengan rumah tangga sebelum ini yang tak menjadi. Tak pernah tutup pintu hati malah selalu berdoa agar Allah pertemukan saya dengan jodoh yang baik dan mahu hubungan berkekalan,” katanya.

Berkongsikan ciri-ciri lelaki yang dicari, Nadia berkata dia mahu pasangan yang boleh membimbing dirinya ke jalan Allah dan paling penting serasi dengan dirinya.

“Saya tidaklah letakkan ciri-ciri khas sebab masa akan datang kita tak tahu apa yang akan berlaku.

“Saya mahu seseorang yang boleh bawa saya ke jalan Allah dan paling penting boleh serasi dengan saya. Saya harap peminat semua dapat doakan,” katanya.

Terdahulu, Nadia pernah berkahwin dengan ahli perniagaan Muizz Nasruddin pada November 2018 n4mun berc3rai pada April 2021.

Apa kata anda?Dah baca, Jangan lupa komen dan share yah..Terima Kasih!

Sumber:rotikaya

Continue Reading

Celeb

Alhamdulillah..Syatila Melvin Sah Hamil ‘Dulu Pernah Tiga Kali Keguguran Kini Allah Bagi Lagi Permata’ Mohon Doakan Kandungan Saya Bertahan

Published

on

By

Alhamdulillah..Syatila Melvin Sah Hamil ‘Dulu Pernah Tiga Kali Keguguran Kini Allah Bagi Lagi Permata’ Mohon Doakan Kandungan Saya Bertahan

Selepas tiga kali mengalami kegvguran, akhirnya isteri kepada pelakon terkenal Shaheizy Sam iaitu Syatilla Melvin berkongsi berita gembira mengenai kehamilannya di Instagram.

Syatilla hamil anak ketiga

Menerusi perkongsian tersebut, Syatilla meluahkan rasa syukur dengan rezeki yang dikurniakan Allah SWT. Bukan itu sahaja, pelakon berusia 30 tahun itu juga memohon orang ramai mendoakan supaya kandungan kali ini bertahan sehingga 9 bulan.

Kali Ke-6, syukur Alhamdulillah. Baru plan nak pakai iud tahu tak, rezeki Allah SWT bagi. Hari-hari duk minta Allah murah rezeki, murah sungguh Allah bagi. Doakan kandungan bertahan sampai cukup 9 bulan.

Sementara di Instagram Shaheizy Sam, dia memaklumkan isterinya itu kini hamil tiga minggu dan anak ketiga mereka dijangka lahir pada bulan Mei tahun hadapan.

Produk terbaru coming soon! Setelah RND lebih 3 minggu, dijangka bakal launch bulan 5 tahun depan.

‘Alhamdulillah’

Susulan daripada pengumuman itu, rata-rata peminat dan rakan artis meluahkan rasa gembira selain menitipkan doa agar segala urusan Syatilla Melvin dan Shaheizy Sam dipermudahkan.

Terdahulu, pasangan merpati dua sejoli ini telah mendirikan rumah tangga pada 8 Februari 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syeriv Samheizy berusia empat tahun dan Sarimah Samheizy yang kini mencecah usia setahun.

Apa kata anda?Dah baca, Jangan lupa komen dan share yah..Terima Kasih Banyak!

Sumber:ohbulan

Continue Reading

Celeb

“RM10k sebulan please”, Anak Vida Jikalau Nak Kawin Bagi Duit Dulu Bakal Bapa Tiri, Baru Setuju kahwin

Published

on

By

“RM10k sebulan please”, Anak Vida Jikalau Nak Kawin Bagi Duit Dulu Bakal Bapa Tiri, Baru Setuju kahwin

Anak lelaki kepada taikun kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV) iaitu Kacak tampil memberikan reaksi berhubung khabar angin mengenai ibunya yang mahu berkahwin dengan seorang pemuda, Ahmad Iqbal Zulkefli.

Berbeza dengan kakaknya Cik B, Kacak atau nama sebenarnya Muhammad Eric Zaquan menyatakan dia bersetuju jika ibunya mahu menamatkan zaman jan.da tidak lama lagi.

Bagaimanapun, remaja berusia 14 tahun itu berpendapat tidak mudah untuk bersetuju dengan gerangan individu yang bakal menjadi bapa tirinya.

Gurau je! Saya ada duit sendiri

Menerusi perkongsian video di aplikasi TikTok, Kacak juga sempat berseloroh bahawa dia memerlukan sejumlah wang daripada bakal bapa tiri sekiranya mana-mana individu mahu berkahwin dengan ibunya.Menerusi perkongsian video di aplikasi TikTok, Kacak juga sempat berseloroh bahawa dia memerlukan sejumlah wang daripada bakal bapa tiri sekiranya mana-mana individu mahu berkahwin dengan ibunya.

“First of all, saya nak cakap yang kalau mama nak kahwin i’m just gonna agree with it. But not gonna agree macam tu je la kan. No, you have to give me some.. you know.. (aksi terima duit)
“If he wants my mom, then give me some (duit). Yes money, yes talk. No money, no talk. It’s like it. Give me some.
“I will agree with everything, don’t worry. I’m not being a gold digger (pisau cukur) ke apa, you know how money works,” guraunya.

Video berdurasi hampir seminit itu menerima 24,000 tontonan dan dihujani pelbagai reaksi netizen yang rata-rata terhibur dengan reaksi serta gelagat Kacak terhadap bakal bapa baru.

“RM10k sebulan please” – Kacak

Anak2 lagi cerdik.. sabar la Kacak!

Baru la nampak anak2 DSV berbunyi

Mesti risau bapa baru ki kis harta kan?

Terdahulu, Vida tau nama sebenarnya Hasmiza Othman berhasrat mahu bernikah dengan bekas pembantu peribadinya itu dan merancang bagi mengadakan majlis gilang-gemilang pada Disember akan datang.

Apa pendapat anda?Dah baca, Jangan lupa komen dan share yah..Terima Kasih Banyak!

Sumber:ohmymedia

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Nz digital Family